Biografie - Patrick Marel

Ga naar de inhoud

Biografie

Patrick MarelPatrick begon op zes jarige leeftijd met les
op de elektronische orgel, waarbij hij eerst het notenschrift leerde. Eerst kreeg Patrick les op een muziekschool in groepsverband
en later kreeg hij thuis privéles op conservatorium niveau. Patrick zijn grote leermeester was beroeps musicus Harry de Vries uit Winschoten.Op jonge leeftijd mocht Patrick al met het orkest van Harry de Vries meespelen, waarbij Patrick op de toetsen van Harry de Vries speelde en Harry op de accordeon er naast en dat ging de elf jarige Patrick niet slecht af.
Op deze manier kreeg Patrick de smaak van het podium te pakken.Patrick deed op advies van Harry de Vries mee aan de Yamaha Electone Festival. Hierbij gaf Harry de Vries de jonge Patrick op bij de volwassenen, omdat Harry vond, dat Patrick qua niveau niet meer bij de jeugd  hoorde.
Patrick heeft twee keer aan het festival van Yamaha meegedaan en is daarbij twee keer tweede geworden bij de noordelijke voorrondes.Vanaf deze periode is Patrick ook liedjes gaan schrijven en componeren. Toen Patrick vijftien jaar was heeft Harry de Vries hem geadviseerd zich in te laten schrijven bij de Buma/Stemra om zo zijn werken vast te leggen en dat heeft Patrick natuurlijk ook gedaan. Ook op Patrick zijn vijftien jarige leeftijd had hij zijn eerste solo
optreden als organist/entertainer en het was een optreden bij café-restaurant Hofsteenge in Rolde. Later volgden er veel meer optredens.
In 1990 werd Patrick benaderd door een drummer die op zoek was naar een nieuwe zanger/toetsenist. Dit leek Patrick een nieuwe uitdaging en was vanaf dat moment bandlid van Allround Orkest The Nightbirds uit Veendam. Deze samenwerking duurde tot eind 1998 waar Patrick besloot om te stoppen en verder te gaan zoals hij was begonnen. Ook wilde Patrick meer tijd besteden aan het schrijven en componeren van liedjes. Vanaf 2011 is Patrick ook gaan samenwerken met componist Jean Huizing.
Copyright © 2015. PM Music Productions - All Rights Reserved
Terug naar de inhoud